Reviews

van de leukste klanten

martijn monster

Amerika & meer

Welke trips Ilse voor ons allemaal geboekt heeft? Je zou je bijna afvragen welke niet, maar een van onze favoriete vakantie bestemmingen met Ilse is toch wel Amerika geweest. Van onze huwelijksreis in 2014 tot onze laatste familievakantie met zijn viertjes, ze weet iedere keer weer een fantastische reis in elkaar te draaien die precies aan onze verwachtingen voldoet.

Het is zelfs zo erg dat ze voor de vakantie complete reisgidsen uitleent en navigatiesystemen komt langsbrengen omdat ze de kaarten er toch op heeft staan. Niets is haar te gek. En mocht je onverhoopt toch tegen problemen aan lopen op je reis, een receptioniste bij een hotel die je het resort niet op wil laten gaan voordat je een resort fee hebt betaald, één appje naar Ilse en je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

En dan heb ik het nog niet eens over de accommodaties die ze voor je boekt, een super hip hotel in NY, of liever toch eentje met een heel vet dakterras? Een mooie cabin in de bossen bij Yosemite of een hotel met uitzicht op Zion national park? Ilse fixt het! Om nog maar niet over honkbalkaartjes voor de yankees of restaurant tips te spreken, want ook dat regelt ze van een afstandje voor je. En als het goedkoper is om zaken daar zelf te regelen, dan zoekt ze voor je uit waar je dat het beste kan doen. Kortom: Je begrijpt, wij reizen nooit meer zonder Ilse!

Carel Kort 

Griekenland & Cuba

Hoewel we onszelf best als ervaren reizigers kunnen betitelen, maken we toch graag gebruik van de diensten van Ilse.
Vooral als de reizen wat avontuurlijker worden zoals een rondreis met auto in Cuba. Maar ook bij eilandhoppen in Griekenland is het gemak dat Ilse ons biedt een echte aanrader.

Een groot voordeel is zeker de samenwerking met lokale reisagenten zodat je op de locatie indien nodig altijd kan terugvallen op betrouwbare ondersteuning. Bij het eilandhoppen is het daarnaast gewoon super dat bij aankomst van de Ferry een taxi klaarstaat die je naar de locatie brengt en je bij vertrek ook weer ophaalt.

Daarnaast is het fijn dat je superflexibel je reis kunt samenstellen en niet vast zit aan de toch wel geijkte locaties die de grote touroperators aanbieden. In Cuba overnachten bij een casa particulares bijvoorbeeld of strand bij Cayo Santa Maria ipv Varadero. 
Maar ook in Griekenland waar je bij wijze van spreken elk eiland kan aandoen. Wij zijn bijvoorbeeld op Amorgos geweest en de laatste keer op Siros. Onze ervaring qua accommodatie in Griekenland is dat ze altijd meer dan oké zijn, of ze nu twee of vijf sterren hebben/zijn. We hebben alle categorieën wel gehad, maar zeker de wat kleinere afgelegen accommodaties hebben ons telkens weer verrast.

Ook de (ei-)landen informatie die we ontvingen was altijd zeer compleet.

Al met al dus een aanrader!

Marco & Floor Brouwer

Huwelijksaanzoek in Amerika

Wij wilden op reis naar Amerika. Maar hoe? Met de camper of auto? En hoe ver zouden we kunnen reizen in 3,5 week? Dan is er maar 1 iemand die je kan inschakelen om te helpen: Ilse! We wisten dat Ilse met haar gezin zelf ook in die regio was geweest. Het was heel fijn dat Ilse ons hielp met de route uitstippelen. Zij wist hoeveel nachtjes we het beste op elke plek konden overnachten en of het handig was om in of net buiten een National Park te slapen. 

Ook wist Ilse op welke plekken het belangrijk was om echt vroeg te boeken en waar we ter plekke een hotel konden boeken. Zo hielden we toch de flexibiliteit die wij ook graag wilden. Wij gingen op reis met zijn 2en. 

Ilse raadde ons aan om een cabrio te huren. Ik dacht eerst: is dat nou wel nodig? Dat is toch meteen een stuk duurder? Maar die tip heeft onze reis echt gemaakt. Daardoor waren die lange autoritten (want je legt daar echt heel wat kilometers af) een stuk leuker! Bij het ophalen van die cabrio bleek er een probleem, de auto die we gereserveerd hadden was niet beschikbaar. Ondanks het tijdsverschil legde Ilse meteen contact met het verhuurbedrijf en werd het direct opgelost. Het gevolg was dat we in een rode Camaro reden in plaats van in een Mustang... er zijn ergere dingen ;)! 

We hebben echt een fantastische reis gehad met een leuke afwisseling van Nationale parken en gigantische steden zoals San Francisco, Las Vegas en San Diego. Wij wilden eerst alleen naar Zion National park en Bryce overslaan. Door Ilse hebben we toch beide gedaan. En als we nu aan alle parken terug denken, hebben we het er nog over dat we Bryce National Park misschien wel het mooiste natuurpark vonden die we hebben gezien tijdens de reis! Wij vonden dit denk ik de mooiste reis die we hebben gemaakt en Ilse heeft daar een grote rol in gehad... naast het huwelijksaanzoek natuurlijk ☺

Tanja Kortekaas

Zuid Afrika

Onze eerste verre reisbestemming met zijn viertjes was Zuid-Afrika, handig met de kids omdat er geen tijdsverschil was. Onze reis begon in Kaapstad en ging via een prachtige (kindvriendelijke) lodge, naar een knusse B&B in Hermanus en uiteindelijk naar een prachtig Engels landhuis (Ilse: “Dit is echt wat voor jullie”) in Stellenbosch 

Omdat onze jongste nog maar 6 maanden oud was vond ik het stiekem toch wel een beetje spannend. Maar Ilse heeft er eigenhandig voor gezorgd dat ieder hotel strikte instructies had m.b.t babybedjes en andere benodigdheden. Bij aankomst in iedere locatie was alles tip top in orde 

Maar ook tijdens het plannen van de reis dacht Ilse aan alles. “Zou je bij aankomst in Kaapstad niet een chauffeur nemen van het vliegveld naar het hotel? Het is al laat en donker en de kids zullen vast moe zijn”.   
“En de huurauto, we nemen een lekkere grote want met zijn vieren hebben jullie vast een enorme berg bagage. En dan zorg ik dat hij lekker bij het hotel word afgeleverd, hoeven jullie je daar ook niet druk om te maken.” Kostte trouwens niets extra’s, Ilse weet dat soort handigheidjes gewoon.  

Eenmaal in het bezit van de huurauto konden we op pad. En Ilse zou Ilse niet zijn, als ze er niet voor gezorgd had dat we een gedetailleerde routebeschrijving hadden (ondanks het navigatiesysteem in de auto) met daarbij overal op de route (kindvriendelijke) bezienswaardigheden. En vergeet de tip voor het steakhouse in Hermanus niet, man man daar hebben we het thuis nog regelmatig over. 

En dan denk je dat je alles gehad hebt na 2 weken heerlijk rondreizen in Zuid-Afrika, maar dan stap je het vliegtuig in terug naar huis en heeft Ilse ook nog even extra beenruimte voor ons geregeld omdat we de nachtvlucht hadden. Anyway, je begrijpt, wij zijn fan. Van Zuid-Afrika én van Ilse! 

Karina Vink

Camperreis Nieuw Zeeland & Amerika

Voor beide reizen gekozen voor Ilse omdat we al veel goede reacties hadden gehoord van andere mensen.

Onze eerste reis was naar de Westkust van Amerika. Uitgelegd dat we graag met een camper de rondreis wilde gaan doen, beginnen en eindigen in LAX.

Door de eigen ervaringen van Ilse en het enorme enthousiasme voelde het al meteen goed. We wilde eind sept weg en in jan van hetzelfde jaar al contact, wat heerlijk om zoveel voorpret te hebben door alle suggesties en adviezen welke Ilse heeft aangeboden. We hebben een mooi pakket samengesteld van de vlucht, camper en de eerste overnachting in LAX.

Maar hier bleef het niet bij, ook de tips omtrent het bijvoorbeeld op tijd bestellen van entreekaartjes voor Alcatraz omdat het altijd zo uitverkocht is. En het is zonde als je in SFO bent dat je dan niet naar Alcatraz kan gaan☺
Of het advies om een Nationale pas te kopen voor toegang tot alle parken i.p.v. losse entreekaartjes. 

Een paar jaar later wilde we graag een rondreis gaan maken door Nieuw-Zeeland.
Uiteraard ook weer bij Ilse “aangeklopt” of zij ons kon helpen met het zoeken naar een vlucht, camper en overnachtingen.
Gezien de reisafstand zal er altijd een tussenstop zijn. We wilde graag een tussenstop in Singapore. Op haar advies hier meteen een nachtje gebleven want hoe leuk is het niet als je ook wat van Singapore kan zien, prachtig!
In Nieuw-Zeeland aangekomen zijn we begonnen in Auckland op het Noordeneiland om uiteindelijk vanuit Christchurch op het Zuidereiland weer op het vliegtuig te stappen.

Ilse had onze overnachting in Auckland zo uitgezocht dat het een klein stukje was naar het camper verhuurbedrijf waar we ons de volgende ochtend zo vroeg mogelijk wilde melden om geen tijd te verliezen☺
De route hadden we zelf uitgestippeld maar Ilse heeft ons bijv advies gegeven wat betreft het wel of niet meenemen van de camper van het Noordeneiland naar het Zuidereiland gezien je hiervoor een overtocht moet maken met een veerboot.
Daarnaast heeft ze voor ons de tickets geboekt voor de helikoptervlucht, wat een ervaring om te landen op de gletsjers. Dit vergeten we nooit meer!

Ook heeft ze ons nog allerlei leuke “to-do tips” gegeven uit eigen ervaring. Hoe enthousiast kan je zijn over je vakgebied maar ook omdat je zo van reizen en ontdekken houd!!

En haar klanten kunnen inschatten waar ze van houden ☺

Anita Huiberts

Eilandhoppen Griekenland

Normaal gesproken gaan wij als we op vakantie gaan altijd kamperen of we huren een boot en gaan zeilen in Griekenland of Turkije. We hadden een paar jaar geleden bedacht dat we nu eens wat anders wilden. We kwamen uit op eilandhoppen in Griekenland. Na wat speurwerk werden we het eens over welke eilanden we wilden bezoeken. En toen begon het grote speurwerk, welk hotel? Het moest een beetje dichtbij het strand en centrum liggen maar niet in het centrum. Kleinschalig maar wel met zwembad. En hoe regel je de overtochten met de boot?? Een camping uitzoeken is zó gedaan, maar dit was toch wel een uitdaging. En toen kwam Ilse op ons pad. Wat een opluchting!! Na een intake gesprek wat we precies wilden en hoe wij vakantie willen vieren wat voor soort hotel we zochten is ze aan het zoeken gegaan. Hierbij hield Ilse ons continu op de hoogte als ze iets gevonden had waarvan ze dacht dat dit bij ons paste. Ook kregen we advies over hoeveel dagen we op welk eiland zouden zijn. 

Na een aantal weken had Ilse alles voor elkaar. Tickets voor het vliegtuig. 4 prachtige hotels zoals wij het graag wilden en die ik zelf nooit gevonden zou hebben. We hebben zo genoten van de heerlijke ontbijtjes die werden klaar gemaakt. Grote ruime hotelkamers prachtig uitzicht heerlijke zwembaden. Leuke wandelingetjes naar het centrum waar je heerlijk uit eten kon. Op loop afstand naar het strand. Alle taxi ritten van vliegveld naar hotel en van hotel naar de boot en vanaf de boot weer naar hotel waren geregeld! Ik kon me thuis niet goed voorstellen dat dit allemaal soepel zou verlopen, maar écht alles verliep zoals het was gepland!! Dat gaf zoveel rust!!

Ilse kwam alle tickets thuis afleveren met uitleg en nog informatie wat we op welk eiland zouden kunnen bekijken. 
 
Ik kan Ilse iedereen aanraden! Zo professioneel en persoonlijk advies. Met een gerust hart regelt ze een onvergetelijke mooie vakantie! Je vakantie begint al bij de gesprekken.

Stephanie Rumping

Bali

Via collega’s zijn wij in contact gekomen met Ilse. Wij wilde voor het eerst een grote reis maken naar Indonesië maar hadden zelf weinig kennis en zin om de reis helemaal uit te stippelen. 

Voor ons dus echt heel fijn dat wij het echt helemaal uit handen hebben kunnen geven. Het fijne is dat Ilse zelf ook naar Indonesië is geweest en dus de leukste plekjes wist aan te dragen. Ilse kwam zelf dus met heel veel opties maar liet ons ook vrij en zelf ook invulling te geven aan de indeling van de reis. 

Van origine zijn wij ‘luie’ vakantiegangers, echter wist ze dit mooi te combineren om buiten het relaxen om ook activiteiten en excursies in de reis te plannen.

Als wij terugdenken aan deze reis, hebben wij buiten dat dit een prachtige reis was, ook echt vakantie kunnen vieren. Alles was geregeld voor ons, van hotels tot en met aan excursies, tips en taxi ritten naar de volgende bestemmingen. Dit gaf ons echt het relaxte vakantiegevoel. 
Uiteraard zullen na deze ervaring zeker nog een mooie reis laten verzorgen door Ilse. 

Sylvia Walther

Suriname

Het was een fantastische vakantie! De balans in wat jij voor ons had uitgestippeld was perfect! Het was ook zoals jij beschreven had! Downtown Oasis: kleinschalig, persoonlijk, super netjes en hele lieve mensen! Fijn om er een paar keer terug te komen. 

Paramaribo zelf zou een hele mooie stad zijn als ze de mooie gebouwen zouden onderhouden en hun afval op zouden ruimen!

De rest van het land zo mooi! Marienbosch was heeel gezellig, wat een sfeer!

En dan de trip met Erik Gummels. Wat een enthousiaste gids met alles wat hij weet over de geschiedenis, alle geneeskrachtige planten en bomen in de jungle en zijn resort was een geweldige belevenis! Ook Bigi Pan was mooi. Hierna heerlijk ontspannen bij appartementen Bloemendaal en ook een luiaard mee terug gezet in de natuur!

Ook alles wat je hierna bedacht had voor ons was een belevenis! Brownsberg, wat een mooie klim naar de waterval en dan Ston Island: zo mooi die zonsopkomst.
En dan Kni ipaati: supermooie en bijzonder vooral de expeditie de jungle in. Niet te geloven: alles wassen in dezelfde rivier: De kip, de vis, de afwas en jezelf. En dan slapen in de hangmat: met zeven personen heel dicht op elkaar en dan val je zelfs ook nog in slaap. Hoe bijzonder is dat allemaal! Een belevenis!

En dan afsluiten in Peperpot! Kan niet beter!

Leuke contacten gehad met de Surinaamse mensen, andere toeristen. Alle transfers waren supergoed geregeld en alles precies op tijd.

Het vervoer in de korjalen was ook bijzonder!

Dank je wel Ilse!

Cornelieke Jagers

Zuid-Afrika

Ilse heeft onze fantastische reis naar Zuid Afrika geboekt. Hierin zijn al onze wensen samengekomen; natuur, actief, luxe maar zeker ook fantastisch eten en drinken. Kortom, een reis voor ons om nooit te vergeten!

Het meest speciaal aan een reis boeken met Ilse, is dat ze jouw wensen koppelt aan haar eigen ervaringen. Zo heeft zij ons bijvoorbeeld aangeraden om vroeg in de ochtend op pad te gaan om stokstaartjes wakker te zien worden en op speciale plekken te overnachten zoals in de natuurparken. 
Wanneer je de volgorde bepaald hebt van de plekken waar je heen wilt, geeft Ilse suggesties voor de hotels en activiteiten. We hebben zo echt op speciale plekken geslapen en onze tijd in Zuid Afrika volop benut. 

Vanwege de opzet die Ilse gebruikt, kan je op de dag zelf aankijken wat je gaat doen of alles al vooraf plannen. Ook met het boeken van excursies helpt Ilse dus dat is echt een luxe.

Wil je een onbezorgde reis combineren met een echt unieke reis die passend is bij al jouw wensen? Boek dan via Ilse!

Louise, Gert Jan en Puck

Wereldreis

Op Insta hadden wij gezien dat Ilse zelf ook op wereldreis is geweest met haar kindje van 2 jaar. En zelfs hoogzwanger. Een behoorlijke ervaringsdeskundige, dus daar wilden wij graag hulp van krijgen. Ilse is vanaf moment 1 enthousiast. Komt met goede (kostenbesparende) ideeën en tegelijkertijd ook heel professioneel. Je hebt direct het gevoel; bij haar zit ik goed, zij heeft er écht verstand van. Ze heeft geholpen met het boeken van een wereldticket (die honderden euro’s goedkoper was dan wij zelf hadden gevonden) onze camper in Australië en huurauto’s en eerste overnachtingen in Nieuw Zeeland, Amerika en Canada. Ze vertelt eerlijk waar het leuker/handiger is om op de bonnefooi te reizen. En waar niet. Je hebt het gevoel echt oprecht advies te krijgen, en niet dat ze maar zoveel mogelijk aan je wil verkopen. Dat zegt ze zelf ook meerdere keren; ik help mijn klanten zoals ik zelf ook geholpen zou willen worden. En dat zoet ze! Al haar persoonlijke tips, handigheidjes voor reizen met kleine kids, maar ook leuke campings of een lekker koffietentje. Niets bleef onbesproken.

En nu komt het... onze wereldreis is nooit doorgegaan ☹ Alles was geboekt en in kannen en kruiken, maar we zijn nooit gegaan. Corona. Ilse heeft ons ook hier weer verbaasd. Geen vouchers, maar AL ons geld terug gekregen. Ze heeft er uuuren in gestoken en heeft alles tot op de laatste cent terug betaald. Zelfs geen factuur voor haar gemaakte uren. Dat doet ze nooit, dus nu ook niet zei ze. Petje af, wat een service en wat een pro. Ilse wij hopen snel alsnog onze mooie wereldreis te gaan maken. 

Merith Mol

Griekenland & nog veel meer

Het vakantiegevoel begint al als je contact opneemt met Ilse. Ze weet de leukste reis samen te stellen en heeft altijd leuke ideeën. 

Ik wilde een rondreis maken op de Griekse eilanden maar had nog geen idee van welke eilanden. Ze kwam toen meteen met een passend voorstel van een mooie rondreis op wat kleinere rustigere eilanden (Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini). 

Ik verbleef in leuke kleine hotels met restaurants op loopafstand. Per eiland waren er leuke tips gegeven om te doen. Onder andere Akrotiri op Santorini. Een echte aanrader. De vakantie voorpret begint al bij het ontvangen van het voorstel. Ilse regelt alles tot in de puntjes zodat je op vakantie lekker kan genieten!

Koen & Merel

Indonesië (Bali) & Peru

De afgelopen jaren hebben we meerdere rondreizen gemaakt buiten Europa, zo'n reis vergt best wat voorbereiding. Welke plekken gaan we heen en wat is de beste reistijd? Welk vervoersmiddelen gaan we gebruiken? Soort accommodaties? En, welke documenten of vaccinaties hebben we nodig? 

Een stedentrip zelf uitzoeken en regelen, dat vinden we leuk om te doen. Maar we hebben allebei een drukke baan, dus een vakantie van 3 weken naar een verre en onbekende bestemming dat laten we graag door een expert uitzoeken. 

Via Ilse hebben we reizen naar Bali en naar Peru geboekt. Zij kwam bij ons thuis op bezoek en we bespraken onze wensen. Ilse deed een voorstel en dat konden we her en der nog aanpassen. Het is fijn dat Ilse zelf veel reiservaring heeft, goede relaties heeft met partijen in het buitenland en vooral ook erg enthousiast en betrokken is. 

Het lijntje met Ilse is kort. Kortom: wij zullen in de toekomst zeker weer een beroep doen op Ilse." 

Ger & Paula de Jong (60+)

Wereldreis

Eindelijk met pensioen en onze droomreis werd werkelijkheid. 6 weken Nieuw Zeeland, 6 weken Australië, Japan 2 weken, even relaxen op het strand van Bali, Fiji, en Sri Lanka. En dan te bedenken dat wij een budget hadden waar wij ruim binnen zijn gebleven.

Ilse gaf aan het begin al aan; dat is veel te veel geld voor deze reis, dat kan goedkoper. Daar hadden wij wel oren naar natuurlijk 😊 En het klopte. De Reistoko is hier al jaren in thuis en dat merk je. Ze heeft betere prijzen dan wij zelf op internet hadden gevonden.

En haar eigen reiservaring is minstens zoveel waard. Wij kunnen wel zeggen dat Ilse – De Reistoko – onze reis een sausje heeft gegeven die wij nooit zelf hadden kunnen geven. Je zou haar bijna meenemen op reis haha, wat een heerlijke meid. 

Karin & Mike van Latum

camperreis Amerika

Wij hebben via via Ilse en haar Reistoko leren kennen. Na een telefonische afspraak kwam Ilse bij ons thuis. Wat wij heel leuk vonden is dat je aan je eigen keukentafel de reiswensen door kunt spreken en ook wat over je privésituatie kan vertellen. Hierdoor kan zij ook de perso(o)n(en) achter de reis leren kennen en de reis verpersoonlijken.

Verder vonden wij het veel prettiger dan in de ruimte van een reisbureau. Ilse neemt ruim de tijd en ook na het gesprek was er ruimte voor vragen en wensen die weer door haar werden verwerkt.

De voorpret van de reis wordt hiermee versterkt. Ilse staat ook open voor suggesties en heeft alle moeite genomen om excursies en extra's voor ons te boeken. 

Wat een extra leuk tintje aan je reis geeft is dat je voordat de reis begint een boekje krijgt waarin alle reistips en de route zijn opgenomen.

Wij hebben hierdoor hele leuke tips gekregen van locaties die we normaal niet hadden gezien. De mooiste tip was het dorpje Carmel. Toen we hier aankwamen liepen we het strand op en zagen ineens dolfijnen aankomen zwemmen. Een van de mooiste ervaringen van onze reis.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat wij uiteindelijk de route niet helemaal gevolgd hebben omdat we tijdens de reis weer andere tips van campers kregen die we gevolgd hebben. Hierdoor zijn we ook op plekken terecht gekomen die niet echt toeristisch waren.

Kortom, wij bevelen het boeken bij Ilse zeker aan!

Herman Mandemakers

Suriname

Al meer dan 40 jaar organiseren we zelf - van vertrek tot thuiskomst - onze vakanties. Onze 19 -daagse reis naar Suriname hebben we echter bewust laten verzorgen door Ilse die ons door vrienden was aanbevolen.

Op grond van onze wensen en voorkeuren heeft zij een voorstel aan ons voorgelegd en bij de bespreking daarvan nog een prima alternatief aangedragen voor de binnenlandse vlucht die we om milieuredenen liever niet deden. 

We hadden de Surinamereis als ‘verstokte zelfdoeners’ beslist niet beter kunnen regelen. Deze was in perfecte balans met onze wensen. De door haar geboekte rondreis van natuurkenner Erick Gummels, het verblijf in de voormalige plantage Mariënbosch en hotel Peperpot vormden enkele van de vele hoogtepunten.

Kortom: een perfect verzorgde vakantie!


Richard & Floor

Amerika

Reizen via Ilse was voor ons een verademing omdat wij meer dan last minute weg wilden.
Wij hadden zelf de keuze gemaakt tussen Sri Lanka, Vietnam en Amerika en kozen uiteindelijk voor het laatste.
Toen we hadden besloten om voor 12 dagen weg te gaan begonnen we te bepalen waarheen en wat we ''allemaal' wilden zien.
Al snel bleek dat Google wel je beste vriend is, maar tevens ook een overload aan extra info, plekken en plaatjes bood.
Door de oaks het bos niet meer zien.

Wat fijn was dat Ilse het direct verder heeft opgepakt voor ons en eigenlijk al binnen een dag de 1e opzet heeft laten zien.
Want je kan zelf sturen en aangeven wat je leuk vindt, maar vooral ook niet. 

Met een duidelijk overzicht aan plaatjes, de route en tips keken we wat voor ons het leukste leek en mailden we terug. 
Met wat over en weer mailen, supersnelle reacties en acties, hadden we de reis geboekt. Althans, wij de vlucht en Ilse de rest, als hotels en activiteiten. 

Handige vouchers en check-in tijden plus het handige roadbook maakten het voor ons vooral erg makkelijk om relaxed op reis te gaan en genieten van al het moois om ons heen. Vooral de aansluiting van aankomen op het vliegveld, ophalen huurauto, inchecken hotels en het rijden naar de bezienswaardigheden en 'the next stop' in general waren voor ons zo'n verademing en heel relaxed.

We hadden ervoor gekozen om veel te zien, maar niet met een enorme tijdsdruk. Resultaat, een prachtige trip van steden en bezienswaardigheden van 12 dagen met o.a. Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Zion Park, San Diego, Route 66, Williams, Lake Powell, Antelope Canyon en Horseshoe Bend. 

Vooral de tip om in het laatste stadje voor de entree Zion Park -Springdale- te slapen was top! Een geweldig stadje met volgens mij nog geen 600 inwoners. Je hebt een fantastisch uitzicht op de bergen vanaf de hoofdweg, toepasselijk genaamd Zion Park Blvd. Er is genoeg entertainment ondanks dat het een klein stadje is. Veel winkels en restaurants bieden de reizigers genoeg vertier. Wij vonden het fantastisch, ontspannen en van alle gemakken voorzien, plus een ongelooflijke mooie toegang tot het adembenemende Zion Park. 

Ook de tip om in Williams te overnachten was geweldig. Williams is een cowboy-achtig stadje aan het begin van de Route 66. Veel bars en restaurants.
Vooral de heerlijk relaxte sfeer in dit authentieke stadje gaf ons echt het heerlijke Amerika gevoel.

Overall; zelf zou je nooit bij sommige plekjes komen omdat je het simpelweg niet weet. 
Juist daarom vonden wij het prettig om via Ilse te boeken. 
Natuurlijk kun je zelf ook een hotel in Las Vegas boeken en de trip naar de Grand Canyon uitstippelen. Maar waarschijnlijk niet zo smooth verlopend en vaak zelfs nog duurder. 

Ik meen me te herinneren dat er veel inkoopvoordelen bestaan door te boeken via De Reistoko. Dus wanneer je dat doet, dan zouden wij zeker Ilse aanbevelen.
Prettig en helder in communiceren en vooral snel, plus ze weet geweldige plekken te vinden die jij niet weet!'


Familie de Brede

Wereldreis

Zoveel landen, maar wat is logistiek handig? Hoe houd je het leuk voor je 2 kids (7 en 10) en jezelf? Er moest voor ieder wat wils in. Ilse draait d’r hand er niet voor om en geeft je alle aandacht. Echte hulp, zo voelt het. Wat boek je nu, wat op de bonnefooi. Onze kids waren leerplichtig en zij geeft hierin ook duidelijk advies; zij is goed in het plannen van je reis en dat doet ze.

En voor vragen over homeschooling, leerplichtig etc verwijst ze je door naar mensen die daar weer verstand van hebben. Zo tipte zij ons een handige Facebook groep waar wij werkelijk al onze vragen konden tackelen.

Ik bedoel, ze hoeft die tips niet te geven, maar dat doet ze wél. De Reistoko denkt net even verder met je mee en dat is gewoon zo fijn en verfrissend. 

Joyce Gras

Meerdere reizen

Een reis boeken bij Ilse is voor ons altijd één groot feest! Het begint al tijdens de boeking. Het zorgvuldig uitvragen van de wensen, veel contact over de mogelijkheden en verschillende opties en oprecht een opmaat gemaakte reis die bij ons en onze reisbehoeftes van dat moment past. Kort voor de reis altijd weer even contact over de reisbescheiden en enorm veel leuke en persoonlijke tips van Ilse! De vakantie kan dacht echt beginnen :)

Onze 3.5 week in Indonesië was heerlijk! Bali, Lombok en Gili air; in 1 woord fantastisch! Veel afwisseling, leuke authentieke en kleinschalige accommodaties en alles van A tot Z goed uitgestippeld en op elkaar afgestemd. Naast de reis, accommodaties en het lokale vervoer, hebben we via Ilse ook diverse uitstapjes ter plaatse vooraf laten organiseren. Deze waren veelal op individuele basis en daardoor zo fijn! Goed contact met de gids, op je eigen tempo en net weer anders dan de 'grote' en 'massa' groepsexcursies. Op die manier hebben we het 'echte' Indonesië mogen ervaren en gaan we zeker via Ilse nog een keertje terug!

Marco van Vondelen

Thailand (en ook Indonesië)

Ilse heeft voor ons een hele afwisselende rondreis samengesteld, aan de hand van onze persoonlijke voorkeuren en wensen. Cultuur, natuur en strand; voor ons een ideale combinatie tijdens 3.5 week vakantie! Van het reizen per vliegtuig, tot het verplaatsen per nachttrein of boot; al deze reisvormen waren in onze reis verweven. 

Van reizen door grote steden zoals bijvoorbeeld Bangkok, tot het verblijven in kleine plaatsjes midden in eco lodges in de natuur als Munduk of een bounty eilandje als Ko Samui, het was allemaal prachtig! 

Maar ons hoogtepunt van de reis; ons back to basic verblijf in Khao Sok. Met beperkte bagage, een mooie tocht per boot, in de verte je eigen drijvende huisje aan zien komen en daar mogen verblijven; wauw!! Kanoën, een mooie tour met een gids, lekkere maaltijden geserveerd door de gastvrouw, de geluiden van apen en andere dieren die je in de vroege ochtend wekken; je waant je in een hele andere wereld! Om vervolgens weer per boot terug te varen naar het vaste land waar je weer opgehaald wordt voor de volgende transfer naar een ander mooi plekje! 

Het leuke aan boeken bij Ilse is dat zij de meest gave plekjes kent, die net even anders dan anders zijn. Op deze manier krijg je veel mee van de plaatselijke cultuur, zie je unieke dingen en leer je de leukste en liefste lokale mensen kennen! 

Anja & Dennis Molenaar

Rondreis Suriname en Curaçao

Met 4 kinderen 2 weken naar het prachtige Suriname waar we vanuit Paramaribo het binnenland introkken om vervolgens nog een aantal dagen op Curaçao bij te komen van deze enerverende reis. Na ons eerste gesprekje kwam Ilse met een reisvoorstel, waar we aan geschaafd hebben totdat het van dag tot dag naar onze zin was. Heerlijk om met Ilse hierover contact te hebben.

In de maanden van voorbereiding hebben we alle ruimte en vrijheid gekregen om met vragen e.d. te komen. Niets was haar teveel, we kregen snel duidelijk en concrete antwoorden, tips en adviezen. Als ze het antwoord schuldig moest blijven informeerde ze bij haar collega in Suriname. TOP geregeld!

Na maanden van voorbereidingen en een méér dan fantastische reis achter de rug zijn we nu weer thuis met een rugzak vol geweldige herinneringen.

We denken met enorm veel plezier terug aan deze meer dan geweldige reis. De lieve mensen, het heerlijke eten, de leuke gidsen, de zoetwaterdolfijnen, de jungle tour naar Santigron, het Brokopondomeer, de natuur van Brownsberg, de gidsen die ’s avonds heerlijk voor je koken, de lange jungletour naar Dan Pati, een dorpje in het Amazondegebied, op 4 uur varen per korjaa, de afstammelingen van marrons, de allerliefste mensen die daar helpen het resort te runnen; met heel veel lach, zang en dans, de bossen vol toekans en meer…. en meer….. en nog heel veel meer.

Ilse wist van iedere dag een onbezorgd feestje te maken, zodat wij ten volle konden genieten en ervaren. Ilse hield rekening, qua planning, reisafstanden en accommodaties, met de leeftijd en belastbaarheid van onze jongste meiden van 8 jaar zodat het voor iedereen goed te doen was.

Met Oud en Nieuw vlogen we voor een kleine week naar Curaçao, het contrast kon niet groter zijn. Ook hier had Ilse alles perfect geregeld. Inmiddels heeft Ilse ons vaker geholpen om reisdoelen om te zetten in prachtige reiservaringen, maar over één ding zijn we het met z’n zessen eens, naar Suriname willen we heel graag terug!

Dankjewel Ilse, ook zeker namens de kinderen!!

Dennis, Anja, Isa, Daantje, Febe en MosaAd & Veronique

Canada rondreis met  de auto & camper

Deze zomer zijn wij met ons gezin naar Canada geweest. Mede dankzij Ilse is het een fantastische vakantie geworden. Toen we in januari bedacht hadden om onze familie in Canada te bezoeken dacht ik meteen aan Ilse. Men vertelde over haar werk en haar persoonlijke aanpak en dat sprak mij heel erg aan. Ilse gaf aan dat ze al heel veel leuke reizen naar Canada geregeld had voor anderen. Aangezien mijn man altijd kieskeurig is en precies wil weten waar we heen gaan, heb ik hem in contact gebracht met Ilse. Nadat Ilse ons een uitgebreide vragenlijst had gemaild met allerlei praktische vragen over onze wensen is ze aan de slag gegaan. 

En in korte tijd had ze voor ons de ideale vakantie gepland, waarin een aantal dingen vast lagen en nog ruimte was voor eigen invulling. We hebben alles gezien wat we wilden zien en meer en een perfecte vakantie gehad. Toen er onderweg iets mis ging omdat we in een verkeerde hotelkamer waren ondergebracht, heeft Ilse dat meteen voor ons geregeld. Nog dezelfde dag werd het opgelost. TOP! 

Dus als je een mooie reis wilt maken vraag Ilse om je te helpen bij het plannen ervan. Ze heeft veel praktische tips en weet waar ze het over heeft. En als je onderweg hulp nodig hebt staat ze voor je klaar. Nogmaals heel veel dank voor het regelen van onze vakantie!


Jasper & Carine

IJsland

Nu alweer 3 weken terug van onze geweldige vakantie. En wat hebben wij het gaaf gehad! We begonnen onze vakantie met het ophalen van de auto, ging super, alles was goed geregeld en wat een luxe, nieuwe auto. Hadden gelijk diezelfde dag een mooie dag om de natuur te bewonderen. We zijn 13 dagen in IJsland geweest en hebben het onwijs super gehad. Iedere dag was er zo veel te doen en te zien. De prachtige natuur is overweldigend. Het draaiboek die we van je hadden gekregen was super handig. Hadden een leidraad maar ook nog tijd om onderweg te stoppen wanneer we wilde. Ook de vrije dagen tussendoor waren lekker. We konden dan mooi een excursie boeken en wat hebben wij een gave excursies gedaan. De 2e dag zijn we wezen snorkelen en het helderste water van IJsland! Zo gaaf om te zien dat je 100 meter of verder onder water kan kijken. Hebben op de gletsjer gelopen en walvissen gespot. Alle hotels waren wat kleinere familiehotels maar wat het erg leuk maakte! Geen grote keten maar lekker knus. In alle hotels was het netjes, schoon en het personeel vriendelijk. Super geregeld!

Na een paar dagen in IJsland hadden we al het idee een week weg te zijn, zo rustig was het daar heerlijk! Maar ook hier zijn de dagen voorbij gevlogen. Wat een adembenemende natuur hebben ze daar! En het toppunt van de vakantie was natuurlijk het Noorderlicht! Om 23.00 je bed uit gebeld te worden om snel je aan te kleden en naar buiten te rennen is een grappige ervaring, maar het zien van het Noorderlicht is een mooie ervaring.  

Op de laatste dag nog even op de golfbaan gelopen en wat kan je daar mooi golfen zeg, wat een uitzicht!

Het enige wat ons wat tegenviel was Reykjavik. We waren zo gewend aan de heerlijke rust en natuurlijk dat Reykjavik ineens erg druk was en relatief weinig te zien het was misschien beter geweest om hier mee te beginnen. Maar al met al hebben wij een super vakantie gehad om op terug te kijken en nooit meer te vergeten! Ik zou nog zoveel kunnen schrijven over onze reis maar dat doe ik maar niet. Bedankt voor het samenstellen Ilse alles was top geregeld!


Hanneke Bonfrer

New York

Dag Ilse,

Dank je wel voor je kaartje!
Lars en ik zijn net terug en we hebben een toptijd gehad. De wedstrijd was een geweldige belevenis, maar ook van de rest van de stad hebben we met volle teugen genoten. Het hotel was inderdaad super, precies zoals je had beloofd. Van je reistips hebben we gretig gebruik gemaakt, en zelf ook leuke ontdekkingen gedaan. Misschien dat anderen daar ook weer hun voordeel mee kunnen doen.

Wij hebben als alternatief voor de taxi veel gebruik gemaakt van Uber: werkt fantastisch. Je maakt een account aan met je creditcard en kan dan direct via je smartphone vervoer regelen. Nooit gedoe over het tarief of tips, en steeds keurig schone en goed onderhouden taxi’s. Wij waren vanaf JFK voor 35 dollar bij het hotel en hoefden niet in de rij.

Om de hoek bij Yotel ontdekten we een perfect ontbijttentje met heerlijke huisgemaakt granola, scones, quiches etc. (Rustic Table, West 42d Street).

We aten goddelijke banana pudding bij Magnolia Bakery, vlakbij Rockefeller Center. Een assortiment gebak, muffins om van te watertanden en allerlei ander lekkers. En ach: dat loop je er zo weer af.
Dank je wel voor de prima service. We’ll spread the word!Danique & Frank

Lapland

Hi Ilse,

Wat leuk zo’n kaartje bij thuiskomst! We hebben echt een fantastische week gehad. We zijn twee dagen met een sneeuwscooter op stap geweest (één keer met een excursie en één keer zelfstandig), hebben twee dagen geskied, zijn gaan sneeuwschoen wandelen op zoek naar het Noorderlicht (en we hebben het gezien!), hebben een rendierfarm bezocht en hadden als kers op de taart de dag met de husky’s. De witte wereld is prachtig, helemaal als het rond het vriespunt is en het zonnetje schijnt. 

Kortom; we hebben een onvergetelijke week beleefd. Dank voor het organiseren!


Karin

Meerdere reizen

Waarom is het zo leuk en makkelijk om bij Ilse een vakantie te boeken?

Ilse weet precies waar je het over hebt. Je belt haar op met het verzoek dat je graag een vakantie wil boeken naar Zuid-Afrika, terwijl je met haar aan de telefoon zit is ze gelijk al aan het tikken en worden er al (belangrijke) vragen gesteld. Wanneer, hoelang, wat wil je zien, luxe of basic. Alles wat je vraagt kan ze regelen en ze blijft maar door tikken dus weet ze precies naderhand wat je wilt. 

Ze neemt alle tijd voor je.

Het kan niet gek genoeg zijn. Ilse gaat ermee aan de slag en daarna krijg je een heel uitgewerkte versie dat je rustig op je gemak kan doornemen, wijzigen geen probleem ze past ze gelijk aan, wil je langer of korter, ander hotel/huis het maakt niet uit. Na alles geregeld te hebben krijg je een heel mooi vakantie boekwerk waarin staat vermeldt wat je per dag gaat doen en waar alles is met tips en tricks, wat zeker nodig is in Zuid-Afrika. Je hoeft dus alleen maar het vliegtuig uit te stappen, taxi staat klaar en de volgende dag staat de huurauto klaar bij het hotel en voor de rest volg haar vakantiemap...

Mocht er tussendoor een probleem voorvallen. Je kan gelijk bellen en Ilse lost het op met een collega in Zuid-Afrika.

Door Ilse haar goede voorbereiding is de vakantie fantastisch geweest en wilde wij gelijk alweer terug. 😉Erik & Jolijn

Lapland

Hi Ilse,

Dank voor je kaartje! Net terug en gelijk maar even een berichtje :)

We willen je bedanken voor het regelen van onze trip naar Lapland. Het was echt fantastisch!! Het huisje was lekker knus met de openhaard. En de activiteiten waren zo gaaf om te doen! Hier hielp ook bij dat we met een leuke groep op pad waren, en dat we begeleid werden door een super enthousiaste gids :)

Het enige dat een beetje tegenviel was de sneeuwscooter safari. Deze was wel erg kort.. maar ach, als dat het enige is! Op zaterdag zijn we nog de piste opgegaan. Het had 's nachts gesneeuwd, dus heerlijke poedersneeuw! En zo rustig overal, echt een feestje :)

Als souvenir nog een prachtige rendierhuid gekocht. Die gaan we thuis een mooi plekje geven! Oh, en niet te vergeten, we hebben zelfs nog het noorderlicht mogen aanschouwen!! Het was eigenlijk alle avonden bewolkt, zo ook die avond. We lagen dan ook net in bed toen we een berichtje kregen. Dus snel weer aangekleed en op pad! Alle wolken waren verdwenen en we keken naar een prachtige sterrenhemel. En daar was het dan :) wauw! 

Nogmaals, bedankt! Het was echt een onvergetelijke reis :)
Marianne van der Waals

rondreis Thailand met gezin

3 weken lang op rondreis door Thailand! Wat een fantastische ervaring en wat een aardige mensen.

Dank je Ilse, dat je samen met ons deze reis hebt samengesteld. Een reis om nooit te vergeten! 

Liefs Marianne, Ruben, Jordan en Laszlo

martijn & tanja

Huwelijksreis

We zijn net terug van onze huwelijksreis in Amerika, New York en Florida. Het was super geregeld! Ilse belde om naar onze wensen en verwachtingen te luisteren: Dezelfde avond nog hadden we een compleet reisvoorstel in de mail. Ideaal en goedkoper dan wij online hebben kunnen vinden!

Vluchten, hotels in New York, Miami en Orlando, kaartjes voor de New York Yankees en een huurauto. Allemaal top geregeld!

Ilse, dank je wel dat je onze huwelijksreis onvergetelijk hebt gemaakt! Op naar de volgende reis :-)


Lex & Dieneke

Bali

Inmiddels zijn wij alweer twee weken terug van een onvergetelijke vakantie naar het Indonesische eiland Bali. Voor dat wij definitief een keus hebben gemaakt is er eerst contact gelegd met Ilse Thorborg. Bij haar hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en na een persoonlijk huisbezoek van Ilse aan ons hebben wij het een en ander aan wensen en voorkeuren aan haar voorgelegd. Aan de hand hiervan is zij aan de slag gegaan en kwam na enkele dagen met een voorstel. 

Zij heeft voor ons een prachtig hotel, direct aan het strand, kunnen boeken waar het heerlijk vertoeven was. Ilse heeft alles tot in de puntjes voor ons geregeld. Alles liep op rolletjes. Zelfs na terugkomst heeft ze de moeite genomen om telefonisch te informeren of de vakantie naar wens was geweest.

Kortom: in een woord geweldig.

Voor onze volgende vakantie zullen wij zeker weer een beroep doen op Ilse.

Wij kunnen het een ieder aanraden.
Glenn & Nina

Zonvakantie

Hee Ilse, 

Wij willen met dit mailtje graag laten weten hoe wij onze super leuke vakantie hebben ervaren in Zakynthos. 
Ten eerste vonden wij samen erg fijn om met jouw goede en duidelijke hulp tot een vakantiebestemming te komen. Wij hebben dit als zeer prettig en gemakkelijk ervaren terwijl wij zelf al dagen lang het internet aan het afstruinen waren. 
 Het gekozen hotel was fantastisch!
De familie waarvan het hotel is heeft ons met open armen ontvangen en de gehele vakantie ons vriendelijk geholpen en gevraagd of alles naar wens was. Het hotel was erg netjes en warmtevol. Vooral de cocktails waren erg lekker. Het ontbijt was een goede aanrader, wij hebben daar 12 ochtenden lang van kunnen genieten, De producten waren erg vers en er was een ruim assortiment aan eten en drinken. 

 Wij hopen dat jij ons vaker zo goed kan helpen met onze toekomstige vakantiebestemmingen!   

Bedankt voor alles. Groetjes,
Nina en Glenn
Marja, Robin en Sharon

Ibiza

Het echte Ibiza met mijn twee dochters ontdekt!

Wij kwamen bij Ilse voor een reisje. We hebben een droomtrip gehad! Alles tot in de puntjes verzorgd. Bij Eindhoven hoefden wij niet in de lange rij bij de incheckbalie te staan, we konden zo doorlopen naar de douane, Ilse had al ingecheckt. De vlucht ging prima en op de bestemming aangekomen stond onze auto klaar, niks lange rijen, moeilijke mensen.....autosleutels en wegrijden.

Het appartement zat op de juiste plaats, lekker aan het strand met verschillende leuke winkels en restaurants in de omgeving, precies zoals wij het wilde hebben. Ilse had ons een leuk to do lijstje meegegeven. Dus elke morgen " vroegen wij aan Ilse" waar breng je ons vandaag heen, wat gaan wij bekijken. De zon scheen de sfeer was goed!

Helaas komt na al het goede weer een eind, maar ook die reis was onbezorgd! Ilse had weer ingecheckt en we konden dus weer doorlopen, vliegen en heerlijk thuis... heel erg uitgerust aankomen.

Ilse ontzettend bedankt en hopelijk tot snel!

barry & Julia

Turkije

Wij hebben genoten van een heerlijke 8-daagse All-inclusive vakantie in Turkije. Na veel gezocht te hebben op het internet, hebben we ervoor gekozen om Ilse in te schakelen in de zoektocht naar onze vakantie.

Vanaf het eerste contact zijn wij super tevreden geweest over de service van Ilse. Relevante vakantie voorstellen, diverse opties en leuke tips ... En dit allemaal zonder bijkomende kosten!

Het was een heerlijk hotel met een top service en gunstige ligging voor een goede prijs. Wij zijn zeer tevreden over haar werkwijze en we zullen zeker nog eens een vakantie bij Ilse boeken.

Beste Ilse, bedankt voor alles!

Groet, Barry & Julia